Blaaskanker en roken: ben jij al gestopt?

Wist jij dat roken blaaskanker kan veroorzaken? Veel mensen weten dat niet, terwijl blaaskanker grote gevolgen heeft voor het dagelijks leven. Ik ben host bij de online uitzending over blaaskanker die Rijnstate organiseerde in de blaaskankermaand.

Te gast waren Paul de Leeuw, die zelf blaaskanker heeft gehad, uroloog Carl Wijburg, Nelleke Barten, longverpleegkundige van de Rook Stop Poli en Hans Schoo, lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate.

In deze online uitzending vertelde onze uroloog Carl Wijburg alles over de relatie tussen blaaskanker en roken. Want hoe kun je blaaskanker krijgen door te roken? Hoe groot is de kans dat je dan blaaskanker krijgt? En welke behandelmogelijkheden zijn er?

Kijk de online uitzending hier:

Derde collegetour met Carine Doggen

Tijdens de derde aflevering van Rijnstate Collegetour, Koplopers in de zorg, neemt hoogleraar en klinisch epidemioloog Carine Doggen je mee in haar vakgebied: het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg waarbij de focus ligt op verplaatsing van zorg uit het ziekenhuis naar thuis.

Een slimme pleister is een voorbeeld van zo’n innovatie. Op vragen als: Hoe voer je een nieuwe technologie in? Of zijn de nieuwe technologieën betrouwbaar? geeft Carine Doggen antwoord tijdens haar college.

Collegetour ‘Koplopers in de zorg’ is een serie webinars voor een breed publiek, waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied.

Bekijk ook de eerste aflevering van deze tour via deze link.

Tweede collegetour met Wim Oyen

Op 18 januari 2022 was hoogleraar en nucleair geneeskundige Wim Oyen te gast in de tweede aflevering van de Rijnstate Collegetour.

Nucleaire geneeskunde. Wat houdt dit vakgebied in en wat kan het bijvoorbeeld betekenen voor de diagnostiek en behandeling van prostaatkanker? In deze aflevering van de Rijnstate Collegetour vertelt Wim Oyen hierover.

Collegetour ‘Koplopers in de zorg’ is een serie webinars voor een breed publiek, waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied.

Bekijk ook de eerste aflevering van deze tour via deze link.