Biografie

Van jongs af aan heb ik een passie voor theater en acteren. In 1989 is mijn acteercarrière gestart. Terwijl ik werkzaam was als doktersassistente en later als medisch secretaresse ben ik de opleiding Academie Camera Acteren gaan volgen. Vanaf dat moment werd ik gevraagd voor gastrollen in TV series en TV commercials.

Omdat theater een goed middel is om tot betere communicatie te komen werk ik ook als trainer en trainingsacteur. De combinatie van werken in de zorg, werken als actrice, trainer en trainingsacteur houdt mij scherp, geeft mij voldoende inspiratie en bovenal heel veel energie.

In 2010 heb ik met veel trots mijn eigen theatergroep “ImproTheater Voor de Leeuwen” opgericht. De groep bestaat uit een aantal mannen en vrouwen en wij treden met erg veel plezier een aantal keren per jaar op.

Sinds augustus 2020 heb ik met heel veel plezier de opleiding stemacteren / voice-over succesvol afgerond. Een mooie extra stap in mijn creatieve carrière. Ik ben een enthousiaste, gemotiveerde actrice die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Mijn motto is Willen is kunnen

Mijn passie is creatief samenwerken met mensen

Marja de Leeuw

Als (stem)actrice en trainer ben ik graag bezig met creatieve communicatie. Hiermee bedoel ik communiceren door middel van lichaamstaal en tekst bij alle vormen van acteren en trainen. Een personage neerzetten in een scene tijdens een optreden vind ik fantastisch om te doen.

Ik help zorgprofessionals nog meer ervaring op te doen door hen te laten oefenen in voor hen herkenbare situaties waarbij ik het kneedbare materiaal ben.

Het gaat om bewustwording en ‘leren door ervaren’. Dat zie ik bij de zorgprofessionals terug, maar ook bij mezelf. Een steen verleggen in zorgland, daar sta ik voor.

Opleidingen

  • HAVO
  • NIPA ( Nederlands Instituut voor Praktijkassistente voor Artsen)
  • Academie Camera Acteren
  • Presentatietechnieken o.l.v. Judith Bos en Hein Boelen
  • Interviewtechnieken o.l.v. Trainingsbureau Falke & Popeyus
  • Rollenspelacteren bij Bureau Impro
  • Stemacteeropleiding afgerond bij Barnier Geerling, Beroepsopleidingen voor voice-overs & stemacteurs.
 

Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn.

Mijn kernwaarden

Respect

In een veilige en open omgeving werk ik samen met trainers en trainingsacteurs. 

Humor en diepgang

Op verrassende manieren, serieus met een knipoog visualiseren past bij mij.  

Kennismaken?

Neem contact met mij op.