Spelers

Wat betekent Improtheater voor de Leeuwen voor de speler?
Klik op de foto om het te lezen.

Marja

Natascha

Inge

Jeroen

Anja

Frank

Jaap

Tineke

Irmgard

Bas

Marja de Leeuw

Oprichtster Improtheater voor de Leeuwen

Leef je droom. Mijn droom was een eigen theatergroep oprichten waarbij ik zelf de mensen kon benaderen die me zouden inspireren. Die droom is uitgekomen. Met sidekicks Frank en Anja ben ik gaan sparren en zo ontstond Improtheater Voor de Leeuwen.
De naam is bedacht door een vriendin. Je gooit je voor de leeuwen want voor improviseren is lef en vertrouwen nodig. De ander faciliteren zodat die nog mooier tot zijn of haar recht komt. Loslaten en kwetsbaar durven zijn. In al die naaktheid ontstaan de mooiste scenes.
Ik ben er trots op dat al deze mooie en lieve mensen al die jaren vertrouwen hebben gehouden in het concept en dat we al vele avonden ons publiek hopelijk, een leuke en ontspannen avond met een lach en een traan hebben mogen bezorgen.

Natascha Alberts

Na een tussenstop van 3 jaar heb ik me weer aangesloten bij de improgroep. Ten eerste omdat de groep bestaat uit een geweldig stel mensen waar ik ontzettend veel plezier mee beleef , ten tweede omdat het spelen me enorm veel energie geeft en ten derde omdat het niveau hoog ligt. Ik leer iedere week weer bij. 

Het is daarnaast heel uitdagend om “out of the box” te denken en je volledig te kunnen laten gaan in het spel. Het is een dikke plus in mijn leven (en blijkt maar weer dat bloed kruipt waar het niet gaan kan!)

Inge van Leiden

Trainer van 'de Leeuwen'

Improvisatietheater is een avontuur dat ik als trainer met de spelers aanga. Waarbij spelers naar nog onbekende kanten van zichzelf op zoek gaan, zich als groep ontwikkelen en ik me laat inspireren door wat ik zie gebeuren. Ik geniet van het spel en de inventiviteit van de afzonderlijke spelers en wat de interactie tussen de spelers allemaal kan bewerkstelligen. Ik bedenk geen scenes, maar probeer een sfeer te creëren waarin de spelers alle bekende en onbekende kanten van zichzelf kunnen laten zien met als eindresultaat een scene, die door niemand bedacht is maar mooier, maffer of ontroerender is dan wat de spelers – of de regisseur – afzonderlijk hadden kunnen bedenken. Dat is de magie van improvisatietheater!

Ik vind het leuk om met ‘De Leeuwen’ te werken omdat ze leergierig en open zijn. Het zijn fijne acteurs en we hebben erg veel plezier tijdens de trainingen. En dat laatste is misschien wel het allerbelangrijkste ingrediënt van improvisatietheater. Ik geef al meer dan 20 jaar improvisatietrainingen, cursussen en workshops en dat zal nooit vervelen omdat iedere speler en iedere groep uniek is en iedere scene weer spiksplinternieuw en verrassend.

Jeroen Joosten

Het heerlijke aan improtheater is voor mij dat ik steeds andere ‘ikken’ ontdek en beleef wanneer ik even in de huid van een ‘ander’ kruip.

Anja van den Bosch

Improviseren is mijn passie geworden!

Snel schakelen, vooral niet plannen en durven incasseren. Soepel, flexibel en volkomen ‘in het hier-en-nu’ zijn.
Niet ontwijken, accepteren wat de situatie brengt, ermee omgaan en dat allemaal zonder oordeel. Ga er maar aanstaan!

Door vertrouwen te geven en te krijgen van mijn medespelers en vooral door mijn intuïtie te durven volgen, lukt het me steeds beter.

Frank Kesseleer

Als jongetje op de basisschool stond ik al op de planken en verplaatste ik me graag in diverse rollen. Na jaren teksttoneel gespeeld te hebben vond ik het een verademing te leren vertrouwen op mezelf en andere acteurs, waarbij we samen een scene ter plekke een gezicht geven. Het is net het echte leven, immers daar weet je toch ook niet wat er de volgende minuut gebeurt. Improtheater “Voor de Leeuwen’ is voor mij een geschenk uit de hemel. Ontspannen en lachen, diepgang en ontroeren…. Heerlijk!

Jaap Schoenmakers

Speler en muzikaal ondersteuner

Geweldig om met deze groep mensen om mij heen scenes al improviserend muzikaal te ondersteunen.

Tineke Tiemes

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets creatiefs, verdiepend en wilde graag weer iets leren.
IMPRO theater biedt me dit. Ik mag in allerlei gedaantes verschijnen, me verdiepen in verschillende karakters en het leren om het mooi en geloofwaardig neer te zetten. De regisseur reikt aan en samen met de andere spelers komt het tot scenes die ontroeren of juist heel hilarisch zijn.

Voor mij is het een enorme uitdaging, het niveau van de andere spelers is hoog, maar telkens weer is het een hele bijzondere, verrassende avond.

Irmgard Pott

Na een aantal jaren theatersport werd het tijd voor meer verdieping. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen ik gebeld werd door Marja of ik interesse had om mee te gaan spelen. 

De ‘klik’ met de andere spelers was er meteen en deze ‘klik’ wordt alleen maar groter. Iedere woensdagavond is een feestje. Het voorbereiden en het uiteindelijk spelen, van onze voorstellingen voelt voor mij als de kers op de taart. Hoop nog heel lang van deze taart te kunnen genieten.

Bas Gaertner

Wie het meeste lacht, leert het best. Wat een prachtige uitspraak van John Cleese! (Brits acteur en scenarioschrijver)

Zonder enige ervaring maar met heel veel passie voor improtheater heb ik mij voor “de leeuwen” gegooid. Wat een fantastische belevenis is dat! Samen maken we de mooiste en leukste scenes en wordt er vooral heel veel gelachen. We leren allemaal steeds weer nieuwe dingen die, grappig genoeg, ook in het dagelijks leven toepasbaar zijn! Voorlopig ben ik nog niet uitgelachen en ook nog niet uitgeleerd!