Improtheater Voor de Leeuwen

Op 8-9-’10 is Improtheater Voor de Leeuwen opgericht. Het televisieprogramma “de Vloer op” was de inspiratie om met de theatervorm improvisatie te gaan werken. Met slechts een paar zinnen als vertrekpunt zetten acteurs grappige of ernstige of hilarische maar vooral verrassende scenes neer. De spelers worden bij de voorstellingen muzikaal ondersteund door medespeler en improviserend toonkunstenaar Jaap Schoenmakers.

Wat betekent improvisatie?

Voor de spelers betekent improvisatie: Hoe fantastisch, meeslepend, hilarisch of absurd het aanbod van je medespeler ook is, je moet erin mee. Wat ontstaat op het podium kan niet ongedaan worden gemaakt.

Voor het publiek betekent improvisatie: input. De input van het publiek varieert van vorm tot vorm. Soms wordt het publiek bij elke nieuwe scene om suggesties gevraagd, soms wordt er helemaal geen input gevraagd en gaan de spelers af op wat ze zien bij de andere spelers of wat ze voelen in zichzelf. Wat er vervolgens exact gebeurt is afhankelijk van de vorm en de spelers, maar vanaf dan is het allemaal pure verbeelding van het moment, direct of indirect gebaseerd op de suggestie van het publiek.

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden

Reacties van toeschouwers

Voorstellingen

De theaterkerk in Bemmel

Improtheater voor de Leeuwen heeft in de theaterkerk in Bemmel gespeeld. De aankondiging was: “Zin in een avondje theater waarbij je niet weet waar je aan toe bent, net als wij, de spelers?”

Lees verder »